Kovácsoltvas kapu

Kovácsoltvas kapu

Kovácsoltvas kapu, kerítés mediterrán stílusú házhoz Tovább »

Kerítésdíszek kovácsoltvasból

Kerítésdíszek kovácsoltvasból

Kovácsoltvas kerítésdísz mediterrán stílusú házhoz Tovább »

Kovácsoltvas erkélykorlát

Kovácsoltvas erkélykorlát

Kovácsoltvas erkélykorlát mediterrán stílusú házhoz Tovább »

Kovácsoltvas korlát teraszra

Kovácsoltvas korlát teraszra

Kovácsoltvas teraszkorlát mediterrán stílusú házhoz Tovább »

 

A kovácsoltvas és a mediterrán stílus

A mediterrán építészeti stílus rendkívül népszerű, hiszen a tenger, a napfény, a nyaralás emlékét idézi, és ez az, amit a hétköznapjainkba is szeretnénk átültetni. Az élet szeretetét tanulhatjuk a déli országok embereitől és valljuk be, a mi depressziós nemzetünknek van is mit elsajátítani.

A Földközi-tenger vidékén négy stílusirányzat különböztethető meg: toszkán, spanyol, görög és provence-i. Azonban van közös jellemzőik a fenti stílusoknak. A családi ház teteje alacsony dőlésszögű, az ablakokra szerelt zsalugáterek védik a ház lakóit a déli napsütéstől, terméskővel burkolják a földszinti helyiségeket, kovácsoltvas korlát díszíti az emeletre vezető lépcsősort.

A rusztikus, festett falak, az erős, meleg színek, a természetes alapanyagok épp úgy jellemzőek a mediterrán stílusra, mint a kovácsoltvas karnis vagy a kovácsoltvas bútor. Persze a kovácsoltvas hideg merevségét vastag, puha textilekkel oldhatjuk.

A mediterrán konyha nagy alapterületű, a zárt konyhabútor helyett rengeteg polcot fedezhetünk fel, így gyönyörködhetünk a kézműves agyagtálak, poharak, kancsók és egyéb dekorációs elemek sokszínűségében. A stílusra rendkívül jellemző még a nyitott égésterű kemence, a ragyogó rézedények, amelyek kovácsoltvas állványon függnek.

A ház többi részét terméskő vagy mozaik burkolat díszíti, az ókori Rómára emlékeztetnek a terrakotta vázák és virágtartók. A mediterrán stílusú házhoz mindenképp kapcsolódik kert vagy belső udvar. Vastag, meleg színekben pompázó párnákkal varázsoljuk kényelmessé a kovácsoltvas kerti bútort, és rengeteg, virágzó mediterrán növénnyel tesszük hangulatossá a külső teret.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..