Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/fittmami/kovacsoltvas-kapu.eu/html/wp-content/plugins/cforms/cforms.php on line 836

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/fittmami/kovacsoltvas-kapu.eu/html/wp-content/plugins/cforms/cforms.php on line 839
A vidéki ház bája | Kovácsoltvas kapuk, kerítések, korlátok, dísztárgyak, biztonsági rácsok kovácsoltvasból
Kovácsoltvas kapu

Kovácsoltvas kapu

Kovácsoltvas kapu, kerítés mediterrán stílusú házhoz Tovább »

Kerítésdíszek kovácsoltvasból

Kerítésdíszek kovácsoltvasból

Kovácsoltvas kerítésdísz mediterrán stílusú házhoz Tovább »

Kovácsoltvas erkélykorlát

Kovácsoltvas erkélykorlát

Kovácsoltvas erkélykorlát mediterrán stílusú házhoz Tovább »

Kovácsoltvas korlát teraszra

Kovácsoltvas korlát teraszra

Kovácsoltvas teraszkorlát mediterrán stílusú házhoz Tovább »

 

A vidéki ház bája

videki-konyhaA kilencvenes években nagy divatja volt a Budapestről való kiköltözésnek. Egy lakótelepi lakás árából az agglomerációban kisebb családi házhoz lehetett hozzájutni. Igen ám, de aki ahhoz volt szokva, hogy a közös képviselő elintéz mindent, bizony egy elromlott kazán megjavíttatása vagy a téli hólapátolás is problémát jelentett.

Arról nem is beszélve, hogy a reggeli és délutáni dugóban sokkal több időt töltöttek az autóban, mint a kiköltözés előtt. Könnyen megközelíthető távolságban se mozi, se színház, komoly logisztikát igényelt minden kulturális eseményen való részvétel. És megindult a visszavándorlás a városba.

Persze egy vidéki háznak romantikus bája van. Felújítandó régi parasztházakat most is lehet vásárolni potom összegért, azonban arra figyelnünk kell, hogy a ház stílusához illő módon újítsuk fel és rendezzük be.

A vidéki ház középpontjában mindig a nagyméretű konyha áll. A vidéki stílus szinte kizárólag természethez közeli alapanyagokat használ. Vesszőből font kosarakba használati tárgyakat tárolnak, tömörfából készült konyhapulton készítik elő a vacsorát. A téglával kirakott padlót kézi szőttes vagy rongyszőnyeg borítja. A kovácsoltvas többnyire gyertyatartó, csillár formájában van jelen.

A színvilág is természetközeli: a natúr bézs, fehér, homokszín keveredik a földszínekkel. A nappaliban öntöttvas kályha vagy rusztikus kőburkolattal fedett kandalló ontja a meleget, melyet kovácsoltvas ráccsal tehetünk biztonságosabbá.

A motívumokra főképp a kocka és a virágminta jellemző, de különböző tájegységek hímzett terítői is díszíthetik az ebédlő asztalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..